Informatie voor Bedrijven

Bied uw klanten de kans om te helpen en ga voor een duurzame onderneming

U ziet het steeds vaker. Bij de supermarkt, de kringloopwinkel, maar ook bij kleine bedrijven en organisaties. Investeer in het imago van uw bedrijf en help ons door het plaatsen van kledingcontainer. 

Met een groeiend aantal containers proberen wij zoveel mogelijk kleding, schoenen en overig textiel in te zamelen. Het textiel wordt zowel in Europa als Afrika gesorteerd. In onder andere Nederland en Spanje sorteren wij ons textiel, waardoor wij hier het recycle proces kunnen versnellen zonder oog voor kwaliteit te verliezen. Hierdoor kunnen we veel mensen blij maken én de enorme kledingstapel elke dag een beetje verkleinen. Bedrijven kunnen goed bijdragen in het proces door kledinginzameling door de juiste professionals te laten uitvoeren.

Duurzaam actie ondernemen

Wilt u meer weten over het proces en inzamelacties voor het textiel? Wij delen deze informatie graag met u als eerste stap naar onze prachtige samenwerking om de wereld weer een beetje beter te maken.

– vergoeding per jaar is mogelijk in overleg
direct contact via whatsapp

Onze werkwijze en transparantie

U weet volledig waar u aan toe bent en geen verrassingen

Het legen van de kledingcontainers.

Het legen van de containers doen we ‘handlos’. Dit houdt in dat we al het ingezamelde textiel ter plekke al bekijken en sorteren. Op deze manier garanderen we een hoge kwaliteit van de inzameling, omdat eventueel afval gelijk gescheiden kan worden. Het komt wel eens voor dat er afval tussen het ingezamelde textiel zit en dit pas na weken wordt gesorteerd, waardoor het textiel onbruikbaar is geworden en vol zit met schimmel of insecten. Wij willen zoveel mogelijk draagbaar textiel een nieuw leven geven en op deze manier kunnen we dat het beste uitvoeren.

Transparante samenwerking

Wat gebeurt er eigenlijk precies met de textiel dat ingezameld wordt? Wordt het verbrand? Wordt het weggegeven Gerecycled? Wij zorgen ervoor dat het textiel vervoerd wordt naar landen en gebieden waar mensen zich amper nieuwe kleding kunnen veroorloven.

Hoe garanderen wij deze transparantie?

Om 100% transparantie te bieden in onze werken zijn we bezig met verschillende projecten. Zo openen wij na de COVID-19 crisis een kantoor in Afrika, voor degene die het uit de eerste hand willen weten wat wij nou precies daar doen. Hoe onze textielstromingen gaan en wat er mee gebeurd. Daarnaast zijn we ook druk bezig met het realiseren van een overzichtelijke en duidelijke film met alle zojuist genoemde punten.

Wij helpen u graag met inzamelen.

Meer weten over de mogelijkheden van het inzamelen van textiel?
Bel ons, of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  Werkgelegenheid creëren

  In binnen- en buitenland

  Secondlife Nederland is onder andere opgericht met het idee; om met het ingezamelde textiel in zowel binnen- als buitenland, werkgelegenheid te creëren. Ook is een missie om het draagbare textiel een nieuw leven te bieden in landen en gebieden waar mensen zich geen nieuwe kleding kunnen veroorloven.

  Wil je meer weten over onze missie en lange termijn doelstellingen? Lees meer over ons.

  Onderdeel van mega project

  Bijna 1000 banen gecreëerd in Afrika

  Secondlife is onderdeel van een project dat officeel 01-07-2020 gestart is in Afrika (Marokko). Maar liefst 935 banen gaan gecreëerd worden in gebieden waar mensen het financieel heel moeilijk hebben. Secondlife Nederland is verantwoordelijk voor het textiel dat in Nederland ingezameld wordt. Daarnaast zijn er ook partnerorganisaties actief in verschillende landen in Europa die dezelfde visie nastreven. Denk hierbij aan Duitsland, Frankrijk en Engeland.