Over Secondlife Kledingbank

Waarom zijn wij begonnen met het inzamelen van textiel? Wat gaat er gebeuren met uw oude kleren, nadat ze in de container zitten? U heeft waarschijnlijk allemaal vragen over onze werkwijze. We vertellen hier over wat wij belangrijk vinden, wat wij doen met het ingezamelde textiel en wat u nog meer moet weten over de Stichting Secondlife Kledingbank.

derde wereldlanden – vergoeding in overleg – handloss

Onze werkwijze en transparantie

Wij gaan voor kwaliteit en duidelijkheid

Het legen van de kledingcontainers.

Het legen van de containers doen we ‘handlos’. Dit houdt in dat we al het ingezamelde textiel ter plekke al bekijken en sorteren. Op deze manier garanderen we een hoge kwaliteit van de inzameling, omdat eventueel afval gelijk gescheiden kan worden. Het komt wel eens voor dat er afval tussen het ingezamelde textiel zit en dit pas na weken wordt gesorteerd, waardoor het textiel onbruikbaar is geworden en vol zit met schimmel of insecten. Wij willen zoveel mogelijk draagbaar textiel een nieuw leven geven en op deze manier kunnen we dat het beste uitvoeren.

Transparante samenwerking

Wat gebeurt er eigenlijk precies met de textiel dat ingezameld wordt? Wordt het verbrand? Wordt het weggegeven Gerecycled? Wij zorgen ervoor dat het textiel vervoerd wordt naar landen en gebieden waar mensen zich amper nieuwe kleding kunnen veroorloven.

Hoe garanderen wij deze transparantie?

Wij hopen als organisatie gemeentes te kunnen ondersteunen met het inzamelen van textiel. Om 100% transparantie te bieden in onze werkzaamheden zijn we bezig met verschillende projecten. Zo openen wij na de COVID-19 crisis een kantoor in Afrika, voor degene die het uit de eerste hand willen weten wat wij nou precies daar doen. Hoe onze textielstromingen gaan en wat er mee gebeurd. Daarnaast zijn we ook druk bezig met het realiseren van een overzichtelijke en duidelijke film met alle zojuist genoemde punten.

Wat gebeurd er met het ingezamelde textiel?

Het ingezamelde textiel gaat eerst naar onze locatie in Zevenaar. Hier wordt de kleding opgedeeld in twee categorieën op kapot en draagbaar. Het kapotte textiel de industriële materialen proberen wij zoveel mogelijk in Nederland zelf en bij erkende verwerkers te recyclen. Al het herdraagbare wordt verscheept naar ons project in Afrika Marokko. Waar het beoordeeld word op kwaliteit.

WIST U DAT? – U bijna 30% van al uw kleding in de kast, de afgelopen 7 jaar niet meer gedragen hebt!

Visie Secondlife kledingbank

Onze kernwaarden en wat wij belangrijk vinden

Secondlife wil een bijdrage leveren aan het verkleinen van de enorme kledingstapel die wij met z’n allen gecreëerd hebben. Hierdoor verbeteren we tegelijkertijd het milieu. Ontdek ook wat u kunt doen door hieronder op de paarse ‘bel direct’ knop te drukken of door te navigeren naar de voor u relevante categorie: gemeenten, verenigingen, bedrijven, scholen of individuen.

Missie Secondlife kledingbank

Onze doelstelling op lange termijn

Onze missie is om mensen die in landen wonen waar veel armoede heerst te steunen door hen onze kleding, schoenen, tassen en accessoires te schenken. Ook willen we het hergebruik van textiel stimuleren door deze aan te bieden aan de juiste verwerkingsbedrijven.

Werkgelegenheid creëren

In binnen- en buitenland

Secondlife Nederland is onder andere opgericht met het idee; om met het ingezamelde textiel in zowel binnen- als buitenland, werkgelegenheid te creëren. Ook is een missie om het draagbare textiel een nieuw leven te bieden in landen en gebieden waar mensen zich geen nieuwe kleding kunnen veroorloven.

Onderdeel van mega project

Bijna 1000 banen gecreëerd in Afrika

Secondlife is onderdeel van een project dat officeel 01-07-2020 gestart is in Afrika (Marokko). Maar liefst 935 banen gaan gecreëerd worden in gebieden waar mensen het financieel heel moeilijk hebben. Secondlife Nederland is verantwoordelijk voor het textiel dat in Nederland ingezameld wordt. Daarnaast zijn er ook partnerorganisaties actief in verschillende landen in Europa die dezelfde visie nastreven. Denk hierbij aan Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Wij helpen u graag met inzamelen.

Meer weten over de mogelijkheden van het inzamelen van textiel? Bel ons, of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.