Informatie voor Scholen

Leer de jongste generatie over het belangrijke proces van recyclen

Laat de leerlingen van uw school of klas kennismaken met het recycle proces van textiel. De textielwereld is gigantisch en veel te veel kleding en andere textiel producten blijven op zolder rondhangen of in de kasten thuis. Het gaat uiteindelijk om miljoenen kilo’s. Zorg samen voor een duurzame samenleving en leer de kinderen op de basisschool al over het belangrijke proces van recyclen.

De school komt zelfs in aanmerking voor een vergoeding. Deze kan weer worden gebruikt om het onderwijs op de school te verbeteren. Lees verder op deze pagina over hoe wij de logistiek regelen en de kledingcontainers legen.

Kleding inzamelen op school

Vaak hebben scholen al een plekje voor containers voor oud papier of ander afval. Onze paarse containers passen ook bij u op het schoolplein. Wilt u samen met ons een inzamelingsactie organiseren? Wellicht bent u op zoek naar advies over hoe u een inzamelingsactie succesvol kan maken.

Combineer een toekomstig event op uw school met een textielinzameling en profiteer van de vergoeding. Wij plaatsen voor u de containers, wij legen ze. En wellicht kunnen we achteraf afspraken maken over een permanente textielcontainer bij u op het schoolplein.

Waardecheque Second Life

Onze werkwijze en transparantie

U weet volledig waar u aan toe bent en geen verrassingen

Het legen van de kledingcontainers.

Het legen van de containers doen we ‘handlos’. Dit houdt in dat we al het ingezamelde textiel ter plekke al bekijken en sorteren. Op deze manier garanderen we een hoge kwaliteit van de inzameling, omdat eventueel afval gelijk gescheiden kan worden. Het komt wel eens voor dat er afval tussen het ingezamelde textiel zit en dit pas na weken wordt gesorteerd, waardoor het textiel onbruikbaar is geworden en vol zit met schimmel of insecten. Wij willen zoveel mogelijk draagbaar textiel een nieuw leven geven en op deze manier kunnen we dat het beste uitvoeren.

Transparante samenwerking

Wat gebeurt er eigenlijk precies met de textiel dat ingezameld wordt? Wordt het verbrand? Wordt het weggegeven Gerecycled? Wij zorgen ervoor dat het textiel vervoerd wordt naar landen en gebieden waar mensen zich amper nieuwe kleding kunnen veroorloven.

Hoe garanderen wij deze transparantie?

Om 100% transparantie te bieden in onze werken zijn we bezig met verschillende projecten. Zo openen wij na de COVID-19 crisis een kantoor in Afrika, voor degene die het uit de eerste hand willen weten wat wij nou precies daar doen. Hoe onze textielstromingen gaan en wat er mee gebeurd. Daarnaast zijn we ook druk bezig met het realiseren van een overzichtelijke en duidelijke film met alle zojuist genoemde punten.

Wij helpen u graag met inzamelen.

Meer weten over de mogelijkheden van het inzamelen van textiel? Bel ons, of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.