Informatie voor Gemeenten

Duurzaam en van hoge kwaliteit

Professionele inzamelaars van textiel

Secondlife Nederland is een organisatie die gemeenten graag ondersteunen bij het verkleinen van de textiel stapel en zo te gaan voor een duurzame samenleving. Wij zorgen voor het plaatsen van de textielcontainers, het onderhoud en het legen ervan.

Gemeente tekst

Professionele inzamelaars van textiel

Onze werkwijze en transparantie

U weet volledig waar u aan toe bent en geen verrassingen

Het legen van de kledingcontainers.

Het legen van de containers doen we ‘handlos’. Dit houdt in dat we al het ingezamelde textiel ter plekke al bekijken en sorteren. Op deze manier garanderen we een hoge kwaliteit van de inzameling, omdat eventueel afval gelijk gescheiden kan worden. Het komt wel eens voor dat er afval tussen het ingezamelde textiel zit en dit pas na weken wordt gesorteerd, waardoor het textiel onbruikbaar is geworden en vol zit met schimmel of insecten. Wij willen zoveel mogelijk draagbaar textiel een nieuw leven geven en op deze manier kunnen we dat het beste uitvoeren.

Transparante samenwerking

Wat gebeurt er eigenlijk precies met de textiel dat ingezameld wordt? Wordt het verbrand? Wordt het weggegeven Gerecycled? Wij zorgen ervoor dat het textiel vervoerd wordt naar landen en gebieden waar mensen zich amper nieuwe kleding kunnen veroorloven.

Hoe garanderen wij deze transparantie?

Om 100% transparantie te bieden in onze werken zijn we bezig met verschillende projecten. Zo openen wij na de COVID-19 crisis een kantoor in Afrika, voor degene die het uit de eerste hand willen weten wat wij nou precies daar doen. Hoe onze textielstromingen gaan en wat er mee gebeurd. Daarnaast zijn we ook druk bezig met het realiseren van een overzichtelijke en duidelijke film met alle zojuist genoemde punten.

Wij helpen u graag met inzamelen.

Bel ons, of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

    Transparente samenwerking

    Kledingstapel verkleinen

    Wij plaatsen de containers

    Werkgelegenheid creëren